Domov KONTAKTY

Výchovné poradenstvo v školskom roku 2014/2015

1Výchovné poradenstvo sa poskytuje žiakom, zákonným zástupcom a pedagogickým zamestnancom v základných a stredných školách prostredníctvom činnosti výchovných poradcov. Úlohou výchovného poradenstva je vykonávanie poradenstva pri riešení osobnostných, vzdelávacích, profesionálnych a sociálnych potrieb žiakov a kariérového poradenstva. Výchovný poradca v prípade potreby sprostredkuje žiakom a ich zákonným zástupcom pedagogické, psychologické, sociálne, psychoterapeutické, reedukačné a iné služby, ktoré koordinuje v spolupráci s triednymi učiteľmi. Úzko spolupracuje s odbornými zamestnancami poradenských zariadení (centrum pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie, centrum špeciálno-pedagogického poradenstva).

Výchovné poradenstvo na Obchodnej akadémii v Žiline je zamerané na humanizáciu vzťahov v školskom prostredí, poradenstvo v oblasti výchovy a vzdelávania žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, aktivity v oblasti osobnostného rozvoja žiakov, dodržiavanie ľudských práv a slobôd, kariérové poradenstvo a prevenciu pred nezamestnanosťou.

Výchovné poradenstvo

Výchovný poradca: PaedDr. Peter Majer – člen Asociácie výchovných poradcov SR

Konzultačné hodiny: štvrtok od 12.30 hod. do 14.30 hod.

Konzultácie sú realizované v kabinete výchovného poradcu na 2. poschodí v hlavnej budove školy. Konzultáciu je možné dohodnúť vopred osobne, telefonicky alebo e-mailom prostredníctvom nižšie uvedených kontaktov. Žiaci môžu navštevovať kabinet výchovného poradcu podľa potreby denne v čase veľkej prestávky.

Kontakty:

Telefónne číslo: 041/707 59 29

E-mail: petermajer.oavoza@gmail.com

Centrum pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie

Centrum pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie (CPPPP) poskytuje komplexnú psychologickú, špeciálno-pedagogickú, diagnostickú, výchovnú, poradenskú a preventívnu starostlivosť deťom (okrem detí so zdravotným postihnutím) najmä v oblasti optimalizácie ich osobnostného, vzdelávacieho a profesijného vývinu, starostlivosti o rozvoj nadania, eliminovania porúch psychického vývinu a porúch správania. CPPPP v spolupráci s rodinou, školou a školským zariadením poskytujú preventívnu výchovnú a psychologickú starostlivosť deťom a ich zákonným zástupcom, najmä v prípadoch výskytu porúch psychického vývinu a porúch správania a výskytu sociálno-patologických javov (v populácii detí vo svojej územnej pôsobnosti).

Kontakty:

Adresa: Centrum pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie, Predmestská 1613, 010 01 Žilina

Telefónne číslo: 041/565 00 18

E-mail: kpppza@gmail.com

Centrum špeciálno-pedagogického poradenstva

Centrum špeciálno-pedagogického poradenstva (CŠPP) poskytuje komplexnú špeciálnopedagogickú starostlivosť, psychologickú, diagnostickú, poradenskú, rehabilitačnú, preventívnu, metodickú, výchovno-vzdelávaciu a inú odbornú činnosť a súbor špeciálnopedagogických intervencií deťom a žiakom so zdravotným postihnutím, vrátane detí a žiakov s vývinovými poruchami s cieľom dosiahnuť optimálny rozvoj ich osobnosti a sociálnu integráciu. CŠPP poskytuje odborné služby zákonným zástupcom detí a žiakov so zdravotným postihnutím vrátane detí a žiakov s vývinovými poruchami, školám, školským zariadeniam a ostatným inštitúciám a odborníkom. Činnosť CŠPP sa orientuje na komplexnú starostlivosť o deti a žiakov so všetkými druhmi, stupňami a vzájomnými kombináciami zdravotných postihnutí a vývinových porúch, táto činnosť sa uskutočňuje v rodinnom prostredí, v prostredí škôl a školských zariadení, a to od narodenia až po ukončenie prípravy na povolanie.

Kontakty:

Adresa: Centrum špeciálno-pedagogického poradenstva pri špeciálnej základnej škole, Jána Vojtaššáka 13, 010 08 Žilina

Telefón: 041/565 55 88

E-mail: buricova@szsza.sk

Adresa: Súkromné centrum špeciálno-pedagogického poradenstva, Do stožky 8, 010 08 Žilina

Telefón: 041/724 11 28, 0917 206 559

E-mail: poradna.banova@gmail.com

Adresa: Súkromné centrum špeciálno-pedagogického poradenstva, Ul. Jozefa Vuruma 144, 010 01 Žilina

Telefón: 0908 926 413, 0944 028 727, 041/692 63 23

E-mail: scsppza@gmail.com

Príloha:

Plán práce výchovného poradcu pre školský rok 2014/2015